Friday, December 7, 2012

A Quick and Easy Christmas Treat

Ett enkelt julgodis är "Peppermint Bark". Jag vet inte om man kan kalla det recept men så här gör man:
- Smält 200 g mörk choklad och bred ut det på ett bakplåtspapper som ligger på en plåt. Se till att det blir ett jämnt lager i ungefär A4 storlek. Ställ in plåten i kylen till det har stelnat helt.
- Smält lika mycket vit choklad och bred ut försiktigt i ett jämnt lager på den stelnade mörka chokladen.
- Strö över krossade polkagrisar direkt så de fastnar i chokladen.
- Låt det stelna i kylen.
- Bryt upp det i bitar och kanske kan du slå in det fint och ge bort? Eller lägga på ett fint fat och ha på julbordet!

English: An easy Christmas treat is "peppermint bark". I don't know if you can call it a recipe but here it how to make it:
- Melt 200 g of dark chocolate and spread it out on a baking sheet on a baking tray. Make sure it's an even layer about the size of a printer paper.
- Place it in the fridge until hardened.
- Melt an equal amount of white chocolate and spread evenly on top of the dark chocolate.
- Before it hardens, sprinkle crushed candy canes on top and put it in the fridge to harden.
- Break it up in bite size pieces and wrap it up nicely as a gift or put it on a plate to serve with coffee.

No comments:

Post a Comment